Naša

okolina

Opština Ljubovija se nalazi u severozapadnom delu Srbije, na obali reke Drine. Reka Drina teče kroz Ljuboviju i pruža mnogo prilika za vodene aktivnosti, uključujući ribolov i rafting. Okolina Ljubovije i Drine takođe obiluje prirodnim lepotama, uključujući šume i planine. To je idealno mesto za one koji vole da se opuste u prirodi i uživaju u sportskim aktivnostima.

Najposećenija je svakako Drinska regata, koja se održava svake godine u julu, i tada je zagarantovan dobar provod na reci i pored nje, kao i koncerti u Ljuboviji sa poznatim estradnim imenima. Lepo druženje i sve čari reke Drine  možete da osetite i doživite upravo tada.

Udaljenost

0 km
Bajina Bašta
0 km
Perućac
0 km
Tara
0 km
Zlatibor

Dok se kod nas odmarate možete obići

znamenitosti

ovog kraja

Planina Bobija

Bogata biljnim i životinjskim svetom, mnogobrojnim izvorima hladne i pitke vode, markiranih planinskih staza. Ovo predstavlja svakako raj za planinare, lovce i sve one koji žele da “pobegnu” od urbanog života.

Kanjon reke Trešnjice

Jedan od najlepših kanjona, dug 6km, stanište je oko 30 parova orla beloglavog supa, koji predstavlja ugroženu vrstu.

Mačkov kamen

Prirodna granica između opštine Ljubovije i Krupanj, i izuzetno izletište.


Rimski most

Nalazi se na reci Ljuboviđa, i potiče iz rimskog perioda.

Crkva brvnara u Donjoj Orovici

Posvećena je Sabor Svetih 12 apostola. Stručnjaci smatraju da je stara više od 200 godina. U crkvi se nalazi mnoštvo ikona.


Restorani u našoj blizini

0 m
Etno Selo Vrhpolje
0 m
Restoran Bok
0 m
Supermarket
0 km
Ljubovija

Tu je i verski turizam jer je okolina bogata crkvama i manastirima. Najposećeniji je manastir  „Sv.Nikolaj Srpski’’. Soko grad koji svakako treba da vidite i doživite jer je priroda slikovita, i kada se uz malo truda popnete do Soko grada i manastirskog krsta, pogled vas ostavlja bez daha.

Imate

pitanje?

Pozovite nas

065 3169435

Adresa

Crkvinjska bb
Vrhpolje
15324 Ljubovija

Pišite nam

apartmanidarijana@gmail.com

    Učitavanje...